experience the exitement

Overvind tyngdekraften

Via ferrata er en helt fantastisk og sikker måde at klatre på.

Ruten er en fastlagt klatrerute, hvor du er sikret på en stålwire under klatringen. Ruterne er anlagt, så man bevæger sig igennem naturlige kløfter, huler, vandfald og alpin vegetation Adrenalinkick..!


Den spektakulære Via Ferrata fra Saas Fee til Saas Grund er en af de smukkeste og mest spændende måder at forbinde de to landsbyer på. Ruten går gennem naturlige kløfter, huler, vandfald og alpine vegetation. Derudover vil du opleve hængebroer og du vil prøve at pendulsvinge med en rappelling i slutningen af ​​turen. I hundredvis af år har folk kun fået et glimt ind i dybden af ​​Gorge Alpine.


I dag vi glider vi gennem kløften via jern kabler, forankringer og stiger. Det vil måske være lidt skræmmende i starten, med sommerfugl i maven og vaklende knæ, men vi lover og garanterer slut på turen smil og skrig af triumf, mens du overvinder tyngdekraften igennem det naturlige terræn. Gorge Alpine Via Ferrata er den ultimative begivenhed for grupper, klubber og familier.


 AMAZING ALPINE ADVENTURES

I mere en 30 år har vi haft vores gang i alperne omkring byen og nydt bjergenes magi og fascination. Igennem samme periode har vi opbygget et stærk netværk med et fantastisk team af ski- og bjerguider hvis mål er, at give dig de bedste alpine oplevelser. Vi er overbevist om, at du ved at klikke dig gennem siderne vil  finde inspiration til dit næste alpine eventyr, hvor vi med vort top engagerede team er klar til at give dig eventyr i alperne, du aldrig vil glemme. 

Lad os ta`dig med til eventyrlige oplevelser......experience the exitement

1800 m.o.h

Saas Fee

Gennem mere en 25 år har vi haft vores gang i alperne omkring byen og nydt bjergenes magi og fascination i Saas dalen.

Gennem samme periode har vi opbygget et stærk netværk med et fantastisk team, hvis eneste mål har været og er, at give os og nu dig de bedste alpine oplevelser.

 

Vort mål er sammen med vore gamle gode kolleger og ikke allermindst Saas Fee Guides at formidle de ultimative eventyroplevelser, og vi er sikre på, at vi kan indfri selv den mest kræsnes krav.


Vi er overbevist om, at du ved at klikke dig gennem siderne vil finde inspiration til dit næste alpine eventyr, hvor vi med vort top engagerede team er klar til at give dig eventyr i alperne, du aldrig vil glemme.

Schweiz har aldrig rigtigt været med i kapløbet om masseturisme, og netop derfor kan landet byde på et

utal af fantastiske naturoplevelser. Saas Fee ligger i den tysktalende kanton Wallis og er omkranset af Saas 

dalen.

 

Den charmerende bilfri by har et indbyggertal ca. 1700 indbyggere, hvor dette antal mangedobles i vintersæsonen. 

Saas Fee er byen i alperne, hvor næsten alle hedder Buman, Kalbermatten, Supersaxo, Anthamatten eller Zurbriggen; ihvertfald sådani store træk! 


Skiinteresserede vil helt sikkert huske navnet Pirmin Zurbriggen for hans skibedrifter i Word Cup`en og sine olympiske sejre i de alpine skidicipliner i 80érne. Dalen er omkranset af ikke mindre end 18 ikoniskebjerge, som alle er over 4000 meter. De fleste af dem kan bestiges  fra Saas Fee eller Saas Grund. Det højste af dem Dom med sine 4545 meter skal bestiges fra nabodalen. Dom er det højeste bjerg i Schweiz på schweizsisk grund og det tredjestørste I Alperne. 

Her skal overvindes mere en 3100 højdemeter fra start til toppen.

Transport

Du kommer til Saas Fee med fly fra København til Geneve. Både SAS og easyjet flyver til Geneve. Book med easy-jet, som, hvis man booker i god tid kan få til rigtig billig billet. Har du mulighed for det, så flyv kun med håndbagage. Det super gode ved håndbagagen med easy-jet er, at der ikke er vægtbegrænsning på håndbagagen. De skal bare overholde håndbagagemålene.


Med SAS er der også fine muligheder for at tage sin egen cykel med, da man må have et styk baggage med til max 23 kg med. Klatreudstyr, ski mm eller mountainbike kan du også leje.

Fra Geneve tager man toget til Visp, hvor man stiger om

til en postbus, der kører dig til Saas Fee. Den samlede rejsetid

fra Geneve er ca. 3 timer og 45 min. Og det ganske præcist endda! SBB, - den schweiziske jernbane kan om nogen prale af tog til tiden. 

Er man i Saas Fee får man udstedt et Bürgerpass, på hvilket du kan køre gratis med postbussen og benytte dig af stor set alle lifter, dog ikke det sidste stykke med Metroen til toppen af Allalin, hvor man kan stå på ski på gletcheren.

De fleste schweizsere er forholdvis lette at komme ind på livet af. De er faktisk ganske morsomme og har da bestemt humor. En god ide er det at øve sig lidt hjemmefra på de "schwizerdeutche” gloser med den særlige Walliser dialekt; så bliver man ret hurtigt populær! Et bud på det er eldrid.ch, hvor de mest almindelige gloser hurtigt kan læres.


Krav til aklimatisering

Det kræver en rigtig god fysik at bevæge sig i  4000 meters højde, og forudsætningen for en vellykket tur handler i den grad om din form. De fleste veltrænede vil være i stand til at nå toppene på de fleste "viertausender".  Ellers er der jo nu en ekstra god grund til at komme i form!

For at klare klatreturen op på en 4000 meter, skal man ikke alene være i rigtig god form. Det er også nødvendigt at være ordentlig afklimatiseret. Her er det et must, at bruge et par dage til gradvist at vænne sig til højden. Det idelle er at tage nogle trekkingture op på nogle af de nærliggende bjerge og bevæge sig gradvist op til underkant af 3000 meter for at vænne sig til den tyndere luft.Overnatning

Udbudet af overnatningsmuligheder i Saas Fee, Saas Grund og Saas Almagell er mange. Der er hoteller i alle katetegorier, så du kan vælge bo på et relativt billigt hotel uden det store luksus, eller du kan vælge et 5 stjernet luksushotel med spa, svømmebad og 5 stjernet gastronomi. De 2 og 3 stjernede hoteller er ganske udmærkede og tilbyder en super komfort og ægte schweizer hygge. Du kan også vælge at leje en lejlighed og selv holde dig med kost.


Værelsespriser er som andre steder på europæiske destinationer, men det er muligt at finde pakkeløsninger, så værelsespriser er under 500,- pr døgn incl. morgenmad. Og morgenmaden er i top! Her er alt hvad hjertet kan begære; det gode brød, de gode oste og det er også her man får den berømte Birchermüsli! Og det er de lokale schweizerretter til frokost- og aftensmaden også! Ingen kan lave den originale Rösti, som de kan her.

På de mindre hoteller er der også en utrolig gæstfrihed, og det selv om mange synes, at schweizerne er lidt reserverere.Udstyr

Det meste udstyr du skal bruge, kan du leje I forbindelse med bookning af turene. Ud over personlig beklædning får du brug for at leje: klatresele, steigisen, hjelm og justerbare stave. Evt snesko og skiudstyr til skitouring.

Vigtigst er støvlerne! Til klatre- og trekkingture en god ide at medbringe sine egne kraftige vandre- eller fjeldstøvler med en stiv sålekonstruktion, som er velegnet til montage af steigisen eller crampons, som de hedder på engelsk! Egne skistøvler/snowboard er også at anbefale.Sammen med mountainbike kan du leje hjelm, men en god ide er det her, at have hjelm og sko med hjemmefra.

 

Er det ikke dyrt?

Både ja og nej. 

Ingen tvivl om at Schweitz er et lidt dyrere land at komme til som turist. Efter at schweitzerne ophævede loftet i forhold til euroen er kursen på en CHF steget. Imidlertid synes vi helt klart, at man også får meget mere for pengene. Der er også en enestående spektakulær forskel i grad af oplevelse. Helt unikke oplevelser, hvor få af dem er mainstreame. 


Alt er rent her, her er utroligt smukt. Uberørt på en anden måde. Ingen osende biler. Kun sagte summen af de små elektroer, som bringer gæster rundt og kører varer til hotellerne.
PEOPLE WHO INSPIRE

Ud over guiderne på Saasfeguides med Reto Sporrer i spidsen for et engageret team, skyldes inspirationen og begejstringen for at klatre i bjergene omkring Saas Fee og Zermatt  i stor udstrækning Marc Derivaz, der gennem hele sine levetid har været bjergfører. Marc har ledet flere ture til toppene af de mange 4000`er, der er omkring Saas Fee. Hans alpine erfaring med bjergene er stor. Marc, der er certificeret IFMGA bjergfører, er født og opvoksen i Saas Fee, og har arvet sin fars bjerg-førergen. Ham er vi helt tryg ved. Hvor Saasfeeguides laver ture med flere personer har Marc kun een person med på rebet!

Prøv Via Ferrata fra Saas Fee til Saas Grund

Med Marc Derizaz på vej

mod Breithorn


Weissmiess er en kæmpe oplevelse

På toppen af Alphubel med Marc Derivaz

experience the exitement